A Külgazdasági és Külügyminisztérium 389.682.420 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a VOP-1.1.1-11-2011-0001 azonosítószámú „Az EU Duna Régió Stratégia koordinációs költségeinek biztosítása a Kormány által elfogadott szakterületeken” című pályázat keretében.

A megvalósítás 2011.05.20-án vette kezdetét, a tervezett befejezési dátum 2015.08.31.
A projekt célja, hogy a pályázó Külgazdasági és Külügyminisztérium az Európai Unió Duna Régió Stratégia három Magyarország felelősségi körébe tartozó prioritási területét – energetika, vízminőség, környezeti kockázatok kezelése – megfelelően koordinálja.
A koordinációk feladata, hogy a Duna makro-régió határon átnyúló stratégiáját végrehajtsa a nemzeti fejlesztési stratégiák összehangolásával, valamint segítse Magyarország Nemzeti Stratégiai Referenciakeret 2007-2013 (továbbiakban NSRK) és az Operatív Programok (OP-k) célkitűzéseinek megvalósítását projektek generálásán és szakmai támogatásán, valamint zászlóshajó-projektek indításán keresztül.
A pályázat a fenti célokhoz, feladatokhoz kapcsolódó emberi erőforrás, a nemzetközi kapcsolattartás és a szakértői tevékenységek költségeit támogatja.