Az Ázsia-Európa Párbeszéd (ASEM – Asia-Europe Meeting) keretében a „Fenntartható Fejlődés” Dialógust Magyarország kezdeményezte 2012-ben, az úgynevezett „Budapest Initiative” keretében. A soron következő 7. hasonló eseménynek ismét Magyarország ad otthont: a találkozót 2018. szeptember 11-12-én rendezik meg Budapesten, a Gerbeaud Házban (1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.) “Fenntartható és Integrált Vízgazdálkodás a 21. században – a küszöbön álló kihívások kezelése” címmel. A nagy érdeklődésre való tekintettel a regisztráció a 7. ASEM Fenntartható Fejlődés Dialógusra már lezárult.

Egy teljes hét a kontinenseken átívelő, fenntartható vízgazdálkodás jegyében

2018 szeptemberében Budapest ismét a víz fővárosa lesz: hazánk ad otthont két kiemelkedő, nemzetközi vízügyi szakkonferenciának.

A két, gazdag szakmai programot felvonultató, eurázsiai fókuszú nemzetközi rendezvény  egy héten át várja érdeklődőit az ASEM (Ázsia-Európa Párbeszéd – Asia-Europe Meeting) több mint 50 tagországából - magas rangú állami és kormányzati képviselőket, az eurázsiai vízipari, tudományos és technológiai intézetek, szakmai szövetségek, iparkamarák, nemzetközi pénzügyi intézmények és vállalatok legfelsőbb vezetőit és szakértőit.

A találkozók fórumot biztosítanak a résztvevők számára, hogy tapasztalatot és eszmét cseréljenek a kontinenseken átívelő, fenntartható és integrált vízgazdálkodási kérdésekben, megvitassák az aktuális trendeket és megosszák egymással a jó gyakorlatokat, hozzájárulva ezzel a fenntartható és hatékony, globális vízgazdálkodási gyakorlatok megvalósulásához és elterjedéséhez.

7. ASEM Fenntartható Fejlődés Dialógus
2018. szeptember 11-12., Gerbeaud Ház (1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.)

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Vízdiplomáciáért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Főosztály szervezésében kerül megrendezésre a 7. ASEM Fenntartható Fejlődés Dialógus “Fenntartható és Integrált Vízgazdálkodás a 21. században – a küszöbön álló kihívások kezelése” elnevezésű szakkonferencia, melyen neves, elismert ázsiai és európai szakértők előadásain és kerekasztalbeszélgetésein vehetnek részt az érdeklődők.

Az Asia-Europe Meeting (ASEM) keretei között, magyar kezdeményezésre, 2012-ben Budapesten indult el a dialógus a fenntartható vízgazdálkodás jelentőségéről (Budapest Initiative) a Duna-Mekong együttműködés relációjában. Azóta hat, vízgazdálkodási és Duna-Mekong együttműködésről szóló szeminárium került megrendezésre, amelyeket felváltva ázsiai és európai országok szerveztek meg. Nagy örömmel jelentjük be, hogy a hetedik dialógusnak ismét Budapest ad otthont.

A nemzetközi rendezvény a határokon átnyúló vízügyi kérdésekkel, a vízgyűjtő gazdálkodás fejlesztési lehetőségeivel és az interregionális együttműködések erősítésével foglalkozik. A dialógus  célja elsősorban az, hogy a Duna medence országai megosszák a határokon átnyúló vízgazdálkodás nemzetközi összehangolása terén szerzett tapasztalataikat a Mekong térségével.

A 150 fős rendezvényre az ASEM országokból érkező vezetőket és szakértőket várunk  az Európai Külügyi Szolgálat, az Európai Bizottság és az ASEAN  titkárságának képviseletében, beleértve  kormányzati tisztviselőket, kutatókat, valamint regionális és nemzetközi intézmények, szervezetek, helyi hatóságok, illetve nem kormányzati és üzleti ágazatok vezetőit és szakértőit egyaránt.

Bízunk benne, hogy Önt is a konferencia résztvevői között üdvözölhetjük!

Kérjük,  amennyiben további kérdése merülne fel a rendezvénnyel kapcsolatban, azt a DUbDmUQM4ErhZRHVuYUtvbmZAbWZhLmdvdi5odQ== e-mail címre küldje.

 

Eurázsiai Vízügyi Konferencia - Városi megoldások, globális kihívások
2018. szeptember 13-14., Danubius Hotel Hélia (1113 Budapest, Kárpát u. 62-64.).

Az Eurázsiai Vízügyi Konferencia, globális kihívások, települési megoldások címmel a települési vízgazdálkodást, az urbanizáció vízügyi kihívásaira választ adó hatékony, innovatív és fenntartható megoldásokat helyezi fókuszba.

A konferencia fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, szervezője a Magyar Vízipari Klaszter és az ASEM Water, társszervezője az Európai Vízügyi Szövetség és a Magyar Víz- és Szennyvíztechnikai Szövetség, szakmai közreműködőként az esemény partnere a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A nemzetközi tanácskozás kiemelt jelentőségű, hiszen a magyar vízipar és vízdiplomácia aktív nemzetközi szerepvállalásának köszönhetően több mint 200 szakértő, potenciális üzleti partner érkezik Budapestre, hogy a kontinenseken átívelő vízügyi kihívások mentén tapasztalatot és eszmét cseréljenek, valamint kiszélesítsék piaci, gazdasági kapcsolataikat. A konferencia nyelve angol, magyar résztvevők számára igény esetén angol-magyar szinkrontolmácsolás is biztosított.

További információ és jelentkezés: www.asemwaterbudapest2018.hu

 

A két rendezvénynek köszönhetően szeptemberben egy egész hét szól majd a kontinenseken átívelő vízügyi szakmai kihívásokról, kérdésekről és megoldásokról: mindez pedig Budapesten, a legelismertebb iparági szakértők részvételével!

Legyen részese Ön is a vízgazdálkodás egyik legfontosabb szakmai párbeszédnek!