A Duna Régió Stratégia soros elnökségét 2017-ben Magyarország töltötte be, ennek keretében a Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkárság a Stratégiát bemutató hírlevél-sorozat kiadására vállalkozott. Ezt a hagyományt 2018-ban is folytatni kívánjuk.

Hírleveleink célja, hogy tájékoztatást adjanak a Duna Régió Stratégia magyar koordinációjának prioritásairól, bemutassák a Duna-medence magyar kötődésű projektjeit és az egyéb együttműködési lehetőségeket.

Ugyan a magyar elnökség 2017. október 19-ével lezárult, a hazai koordináció változatlan intenzitással kezdeményezi és hajtja végre a Stratégia megvalósítását célzó folyamatokat, projekteket. Az elmúlt években kifejtett munka eredményeit be kell csatornázni a 2020 utáni európai uniós fejlesztési időszak tervezési folyamatába, ez pedig további koordinált erőfeszítéseket igényel.

A hírlevél jelenlegi, sorban a 4. számának célja, hogy bemutassa a 2018-ra vonatkozó terveinket, a bolgár elnökség központi témáihoz való kapcsolódás lehetőségeit, továbbá kapcsolatépítésre, projektek generálására alkalmas rendezvényeket ajánlunk olvasóink szíves figyelmébe.

Bízunk benne, hogy hasznos információkat talál a Duna Régió Stratégia hírlevelének 2018. évi első, tavaszi kiadásában is.