Megrendezésre került a Duna Régió Stratégia Projektfinanszírozási Konferencia

Publikálva: 2015. március 27.

Közel 300 fő részvételével került megrendezésre a Duna Régió Stratégia Projektfinanszírozási Konferencia, amely strukturáltan mutatta be azokat a pénzügyi forrásokat, amelyek a 2014-2020-as fejlesztési időszakban érhetőek el a Stratégia projektjeinek finanszírozására.

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár köszöntő beszédében elmondta: „a Duna Régió Stratégia (DRS) különös figyelmet élvez Magyarország részéről, mondhatjuk úgy is, hogy a DRS egy magyar gyermek, hiszen a 2011-es magyar EU elnökség alatt került elfogadásra. A Külgazdasági és Külügyminisztérium mindent megtesz annak érdekében, hogy a beazonosított projektek közül minél több lépjen a megvalósítás fázisába, ezért van a tárcán belül külön miniszteri biztosa a területnek” - hangsúlyozta az államtitkár.

Joó István, a Duna Régió Stratégia végrehajtásáért felelős miniszteri biztos beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország legfontosabb célkitűzése a makro-regionális együttműködésben, hogy jelentősen növelje a magyar vezetésű, vagy hangsúlyos magyar részvételű nemzetközi projektek számát az általa irányított vízminőségi, árvízvédelmi és energetikai területeken.

A miniszteri biztos kifejtette, hogy a Stratégia elmúlt időszaka az előkészítésről szólt, amely során olyan megalapozó munkát végeztek a résztvevő országok, amelyek eredményei beépítésre kerültek a különböző fejlesztési programokba, a legnagyobb szinergia elérése érdekében.

A nem EU-s országokról szólva Joó István hangsúlyozta, hogy Magyarország a Stratégia keretében is mindent megtesz az országok integrációs törekvéseinek előmozdításáért: „ezért hajtottunk végre energetikai képzési programot Moldovában és ezért kezdjük meg a magyar tudás átadásával árvízvédelmi szakemberek képzését Bosznia-Hercegovinában”.

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

Menü

Duna Régió Stratégia

Navigáció