Hírek

DARLINGe zárókonferencia Budapesten – 2019. szeptember 25. Hotel Gellért

Publikálva: 2019. szeptember 4.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (mint a Duna Régió Stratégia „Fenntartható Energia” prioritási területének magyar koordinációt biztosító intézménye) zárókonferenciájára 2019. szeptember 25-én (szerdán) kerül sor Budapesten, a Gellért Hotelben.

Tovább a teljes cikkre

SAFETISZA- 2019. augusztus 13-án a HUSKROUA Program keretében megkezdődött az első nagy infrastrukturális projekt végrehajtása

Publikálva: 2019. augusztus 29.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, mint a Magyarország – Szlovákia – Románia – Ukrajna ENI CBC Program (2014–2020) irányító hatósága aláírta az első támogatási szerződést a SAFETISZA elnevezésű nagy infrastrukturális projekt megvalósításához, amelynek támogatásáról az első pályázati felhívásban döntöttek.

Tovább a teljes cikkre

2019 - Idén nemzetközi színekben az ICPDR hajó indul a PET Kupán

Publikálva: 2019. augusztus 1.

PET Kupa 2019 - Palackra fel!
2019 augusztus 3–11. között a Tiszai PET Kupa hetedik alkalommal kerül megrendezésre.

Tovább a teljes cikkre

E-learning tananyag az árvízi védekezésről

Publikálva: 2019. augusztus 1.

A Duna Régió Stratégia Környezeti Kockázatok prioritási területének támogatásával elkészült az árvízi védekezésről szóló angol nyelvű e-learning tananyag.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi árvízi védekezési gyakorlat a Duna Régióban

Publikálva: 2019. július 9.

A Duna Régió gyakorlat (DAREX) keretein belül árvízi védekezésre és közös beavatkozásra készült fel több mint 100 résztvevő a Tisza-folyón, Jánd térségében 2019. július 4-7. között. A terepgyakorlat négy napján Szlovákiából, Romániából és Magyarországról érkezett önkéntes szervezetek tették próbára és fejlesztették képességeiket.

Tovább a teljes cikkre

Beszámoló a Duna Régió Stratégia 8. Éves Fórumáról

Publikálva: 2019. július 2.

Az EU Duna Régió Stratégia román elnökségének 2019. évi kiemelt eseményeként került megrendezésre a 8. Éves Fórum, 2019. június 27-28-án Bukarestben.

Tovább a teljes cikkre

Részvétel a SENSES projekt záró konferenciáján

Publikálva: 2019. június 7.

2019. június 06.
Budapest, A38 hajó

A Duna Régió Stratégia nemzeti koordinátora meghívást kapott az EU INTERREG programjának keretében zajló, a Duna Régió társadalmi vállalkozás stratégiájának kidolgozására hivatott SENSES projekt záró konferenciájára. A felkérés részben a Duna Stratégia, részben pedig a társadalmi vállalkozásokhoz kapcsolódó prioritási terület bemutatásra vonatkozott.

Tovább a teljes cikkre

ZÁRÓ KONFERENCIA: DTP-JOINTISZA PROJEKT

Publikálva: 2019. június 3.

2019. május 30-án került sor a DTP-JOINTISZA projekt záró konferenciájára, ahol a megnyitó beszédeket követően a projekt munkacsomagjainak vezetői mondták el a főbb eredményeket és hívták fel a figyelmet a legfontosabb jövőbeli feladatokra. A Záró Konferencián mintegy 80 szakértő vett részt az öt Tisza országból.

Tovább a teljes cikkre

Június 8-ig lehet jelentkezni a Duna Régió Stratégia bukaresti 8. Éves Fórumára

Publikálva: 2019. április 10.

A Duna Régió Stratégia legjelentősebb eseményére, az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Éves Fórumra 2019. június 27-28-án kerül sor Bukarestben a stratégia román elnökségének, az Európai Bizottságnak, a Duna Transznacionális Programnak és a Duna Stratégia Pontnak a szervezésében “Building cohesion for a shared prosperity in the Danube Region” mottóval.

Tovább a teljes cikkre

Átfogó konzultáció az EU Duna Régió Stratégia cselekvési tervének megújítása kapcsán

Publikálva: 2019. április 8.

2019. április 18-ig a Duna Régió Stratégia nemzeti koordinációja átfogó konzultációt folytat, a stratégia cselekvési tervének megújítása kapcsán.
A kérdőív kitöltésével legyen részese Ön is az új irányvonalak meghatározásának!

Tovább a teljes cikkre

Menü

Duna Régió Stratégia

Navigáció