PA 8 - A vállalkozások versenyképességének, beleértve a vállalkozások közötti regionális együttműködések (klaszterek) fejlesztésének támogatása

A PA 8 területet Baden-Württemberg és Horvátország közösen koordinálja.

A PA 8 célkitűzései:

 

A terület fontosabb, magyar irányítású projektjei:

A PA 8 céljainak elérésért 6 munkacsoport felel. A területhez jelenleg több mint 50 projekt tarozik, melynek hét fő zászlóshajó projekt alkotja a gerincét. Ezen belül a „Szakmai tréningprogramok” zászlóshajó projekt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével, aktív magyar részvétel mellett valósul meg.  Az aktív részvétel két projekt irányításában ölt konkrét formát:

A BKIK által menedzselt Seeged+Innoinfo projekt a KKV-k versenyképességének növelését és fejlesztését tűzte ki céljául a dél-kelet európai régióban. A programhoz további 5 ország gazdasági szervezete csatlakozott. A tervezet 3.884.100 eurós pénzügyi kerettel rendelkezik.

SeeDual (Duális szakképzés) projektet a szintén a BKIK irányítja azzal a céllal, hogy bevezessenek dél-kelet Európában egy kétszintű szakképzési rendszert, mely elősegítheti a munkaerő szabad áramlásának feltételeit. Az ugyancsak a végrehajtási szakaszban tartó program 1.794.400 eurós büdzsével rendelkezik.

 

A prioritási terület honlapja: http://groupspaces.com/Competitiveness/

Menü

Duna Régió Stratégia

Navigáció