Magyarország rendezi 2017-ben a Duna Régió Stratégia Éves Fórumát

Publikálva: 2015. november 2.

Ulmban, október 29-30-án rendezték meg a Duna Régió Stratégia 4. Éves Fórumát, amelyen az együttműködés 14 országa közösen tekintette át az elért eredményeket, továbbá meghatározta a következő időszak feladatait is.

A rendezvényen köszöntőt mondott többek között Corina Cretu, regionális politikáért felelős biztos is. A Stratégiát Magyarországon felügyelő Joó István miniszteri biztos hangsúlyozta, hogy hazánk komoly elismerést vívott ki magának a DRS vízgazdálkodási és energetikai területein, ennek is köszönhető a 2017-es budapesti esemény megszervezési lehetősége.

Fotó: Európai Únió

A több mint 1000 fő részvételével megtartott ulmi rendezvény után a miniszteri biztos ismertette, hogy az Éves Fórum 2017-es megszervezése egyben azt is jelenti, hogy Magyarország 2016 novemberében átveszi a Stratégia soros elnöki feladatait Szlovákiától.

A konkrét projektekről és eredményekről szólva Joó István elmondta: hazánk számos nemzetközi projekteket készített elő az elmúlt időszakban, például a Duna Tranasznacionalis Program első felhívására, mind az energia, mind a vízgazdálkodás témakörében. A nem EU-s országokról szólva Joó István emlékeztetett, hogy Magyarország a Stratégia keretében is sokat tesz az együttműködés EU-n kívüli tagjaiért. Hazánk nem csak Moldovában, Bosznia-Hercegovinában, de Kárpátalján is segít a lakosság életminőségének javítása érdekében.

Az ulmi fórum margóján sor került az európai uniós forrásokat felügyelő miniszterek informális találkozójára is, amelyen Magyarországot Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára képviselte. Az esemény során a 14 ország közösen értékelte a Stratégia, illetve az uniós pénzügyi források összehangolása érdekében megtett lépéseket.

Fotó: Grasshopper Films/Eva Oswald

(Külgazdasági és Külügyminisztérium)

Menü

Duna Régió Stratégia

Navigáció