DARLINGe zárókonferencia Budapesten – 2019. szeptember 25. Hotel Gellért

Publikálva: 2019. szeptember 4.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (mint a Duna Régió Stratégia „Fenntartható Energia” prioritási területének magyar koordinációt biztosító intézménye) zárókonferenciájára 2019. szeptember 25-én (szerdán) kerül sor Budapesten, a Gellért Hotelben.

A DARLINGe projekt zárókonferenciáját 2019. szeptember 25-én rendezik meg Budapesten.

A DARLINGe projekt (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/darlinge) célja az energiabiztonság és –hatékonyság fejlesztése a Duna Régióban azáltal, hogy a rendelkezésre álló, ám nagyrészt még kihasználatlan geotermikus erőforrások fenntartható felhasználását ösztönzi a fűtési szektoron belül. A projekt a Duna Régió középső és dél-keleti szakaszát fedi le: Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Románia összesen körülbelül 95.000 km2-nyi területét.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (mint a Duna Régió Stratégia „Fenntartható Energia” prioritási területének magyar koordinációt biztosító intézménye) a DARLINGe projekt előkészítését és a megvalósítását is folyamatosan, projektpartnerként támogatta.

A projekt nemzetközi zárókonferenciájára 2019. szeptember 25-én (szerdán) kerül sor Budapesten, a Gellért Hotelben. A zárókonferencián beszédet mondanak a projektben résztvevő szakemberek mellett a Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Duna Transznacionális Program és az Európai Geotermikus Energia Tanács képviselői is.

A konferencia angol nyelvű, a részvétel díjmentes, ám előzetes regisztrációhoz kötött.

A konferencia programja és a regisztrációs űrlap elérhető itt:

https://darlinge2019.webnode.hu/

A DARLINGe projekt keretén belül két tájékoztató füzet is publikálásra került: az első a geotermikus fűtésről szól, melyben a projekt szakértői ajánlásokat fogalmaznak meg a hatékony és széleskörben használt geotermikus fűtési rendszerek elterjedése céljából, a második pedig a projekt sikertörténeteit foglalja össze.

 

Menü

Duna Régió Stratégia

Navigáció