Június 8-ig lehet jelentkezni a Duna Régió Stratégia bukaresti 8. Éves Fórumára

Publikálva: 2019. április 10.

A Duna Régió Stratégia legjelentősebb eseményére, az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Éves Fórumra 2019. június 27-28-án kerül sor Bukarestben a stratégia román elnökségének, az Európai Bizottságnak, a Duna Transznacionális Programnak és a Duna Stratégia Pontnak a szervezésében “Building cohesion for a shared prosperity in the Danube Region” mottóval.

Az Éves Fórum felvezetéseként a gazdasági és pénzügyekért felelős miniszterek találkozójára kerül sor június 27-én, melynek során a 14 ország miniszterei a régió versenyképességének javítása és a gazdasági konvergencia kapcsán fejtik ki álláspontjukat, adnak stratégiai útmutatást a régió számára. A fórum témái között hangsúlyosan fognak szerepelni idén a határokon átívelő klaszterek fejlesztésével, a közlekedéssel, turizmussal és az infokommunikációs technológiákkal kapcsolatos kérdések. Egyúttal a résztvevők a Duna Régió Stratégia jövőjének formálásában is szerepet vállalhatnak a stratégia cselekvési tervének megújítása kapcsán. A román elnökség és a Duna Stratégia Pont által ugyanis közmeghallgatás kerül megrendezésre. A stratégia magyar koordinációja részéről éppen ezért különösen fontosnak tartjuk, hogy idén minél több hazai szereplő vegyen részt az Éves Fórumon és mondja el véleményét. A Duna Transznacionális Program a program részeként műhelymunkát szervez a régióban megvalósítás alatt álló határokon átívelő projektek kapitalizációjával kapcsolatban.

 

Az Éves Fórum kísérő eseményeként egy nappal korábban, 2019. június 26-án idén is megrendezésre kerül a Duna régió civil szereplőinek találkozója az úgynevezett ’Danube Participation Day’ (bővebb információ itt és itt), valamint ezúttal a Business-to-Business (B2B) elnevezésű találkozó is az Enterprise Europe Network és az illetékes román minisztérium szervezésében. Ennek célja, hogy összehozza a régió üzleti vállalkozásait, kamaráit, klasztereit, kutató intézeteit és egyéb érintett intézményeit, hogy új kapcsolatokat építsenek, valamint felmérjék az új üzleti lehetőségeket.

 

Az Éves Fórumra 2019. június 8-ig itt lehet regisztrálni. További információt pedig az alábbi weboldalakon találhat a rendezvénnyel kapcsolatban:

http://suerd.gov.ro/en és www.danube-region.eu

 

Találkozzunk június végén Bukarestben!

Menü

Duna Régió Stratégia

Navigáció