European City Facility - pályázati lehetőség önkormányzatok részére energetikai projektfejlesztésre

Publikálva: 2020. augusztus 3.

A European City Facility (EUCF) gyors és egyszerűsített pénzügyi hozzájárulással támogatja a helyi önkormányzatokat és csoportosulásaikat annak érdekében, hogy az európai települések releváns beruházási koncepciókat dolgozzanak ki az energia átmenet, megújuló energia felhasználás terén, elősegítve az energia és klímaterveikben foglalt célok elérését.

A European City Facility (EUCF) helyi fenntartható energetikai beruházások támogatása céljából pályázatot hirdet önkormányzatok és önkormányzati társulások részére a települési stratégiákban megfogalmazott intézkedések beruházásainak előkészítéséhez, 60.000 értékű projektek keretében.

Négy pályázati felhívásra kerül sor, az Európai Unió három földrajzi régiójára (Közép- és Kelet-Európa, Észak- és Nyugat-Európa, illetve Dél-Európa) külön kiírások készülnek.

Pályázati felhívás

Jelentkezési időszak

1. felhívás

2020. május 20. – 2020. október 2.

2. felhívás

2021. március – 2021. április

3. felhívás

2021. október – 2021. november

4. felhívás

2022. május – 2022. júniusRégiók

Az EUCF pályázatainak elbírálását egy külön értékelő csoport végzi a pályázati felhívások lezárását követően. Az értékelés öt kritériumon alapul: beruházás nagysága, energiamegtakarítás volumene, irányítási struktúra kialakítása, érdekelt felek bevonása és az EUCF célkitűzéseivel való összehangolás mértéke. A projektek pénzügyi elszámolása egyszerűsített átalány alkalmazásával történik.


EUCF lépésről lépésre


A felhívások pontos dátumait, valamint a pályázati időszakok megnyitását és lezárását érintő bármilyen változást a nyílt felhívások alatt jelenítik meg. Bővebben itt olvashatnak a pályázat részleteiről:

https://www.eucityfacility.eu/apply-for-eucf-support/calls-in-a-nutshell.html

Hazai kontaktpont:

 

Greendependent,

http://intezet.greendependent.org/hu/EUCF

Vadovics Kristóf +36 20 512 1886

 

 

Menü

Duna Régió Stratégia

Navigáció