Civil szervezetek látogatása

Publikálva: 2019. február 15.

2019. február 15-én hazai és külföldi civil szervezetekből álló delegáció látogatta meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Duna Régió Stratégiáért felelős osztályát a „Danubiana Network – a demokrácia hídjainak építése” című projekt keretében, melyet a Europe for Citizens program támogat.

A projekt az EU Duna Régió Stratégia (DRS) társadalmi ismertségét és elfogadottságát igyekszik támogatni. A látogatást, amelyen olasz, német, román, szlovák, lengyel, szerb, francia, osztrák, dán és magyar civil szervezetek képviselői vettek részt, az Európa Ház szervezte, a Europe for Citizens program finanszírozásában. A delegáció a DRS-t Magyarországon koordináló KKM tapasztalataira volt kíváncsi, különösen a stratégia eddigi végrehajtása során a civil szervezetek bevonása tekintetében.

Jenei Gábor, a KKM Vízdiplomáciáért és a Duna Régió Stratégiáért felelős főosztályvezetője elmondta, hogy Magyarország a DRS három prioritási területét is koordinálja és az elmúlt években számos projektet sikerült elindítani a fenntartható energia, vízminőség-védelem és árvízvédelem területén, ezekbe a projektekbe a civil szervezetek partnerként illetve véleményezőként is teljes körűen bevonásra kerültek. A KKM támogatja, hogy a 2020 utáni időszakban a DRS civilekkel egyeztetett céljai fokozottabban jelenjenek meg az EU támogatások programjaiban.

A civil szervezetek képviselői ezután kötetlen beszélgetést folytattak a DRS hazai koordinátoraival a tapasztalataikról és a jövőbeli kilátásokról.

Menü

Duna Régió Stratégia

Navigáció