Hírek

Magyarország támogatja a Duna Stratégia bolgár elnökségének céljait

Publikálva: 2018. február 27.

A Duna Régió Stratégia 2017. évi magyar elnökségi eredményeit a Külgazdasági és Külügyminisztériumban működő magyar nemzeti koordináció az elmúlt hetekben két egymást követő bolgár uniós elnökségi rendezvényen is képviselte Szófiában.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a Duna Régió Stratégia hírlevelének harmadik száma

Publikálva: 2017. december 21.

A Duna Régió Stratégia soros elnökségét 2017-ben Magyarország töltötte be, ennek keretében a Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkárság a Stratégiát bemutató hírlevél-sorozat kiadására vállalkozott.

Tovább a teljes cikkre

Lezárult a Duna Régió Stratégia gyermekrajzpályázata

Publikálva: 2017. november 17.

Lezárult a Duna Régió Stratégia által, a soros magyar elnökség alkalmából meghirdetett „Neked mit jelent a Duna – Oszd meg Dunával kapcsolatos élményedet, gondolatodat!” című gyermekrajzpályázat.

Tovább a teljes cikkre

Sikeres Éves Fórum zárta a Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségét

Publikálva: 2017. október 25.

A Duna Régió Stratégia magyar elnökségét lezáró 6. Éves Fórumot a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Európai Bizottság társszervezésében rendezte meg október 18-19-én a Budapest Kongresszusi Központban. Az esemény a „biztonságos, összekapcsolt és virágzó Duna régió” (’A Secure, Connected and Prospering Danube Region’) címet kapta, és 29 országból mintegy 1100-an vettek rajta részt.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a Duna Régió Stratégia hírlevelének második száma

Publikálva: 2017. október 13.

A Duna Régió Stratégia soros elnökségét az idei évben Magyarország tölti be, ennek keretében a Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkárság a Stratégiát bemutató hírlevél-sorozat kiadására vállalkozott.

Tovább a teljes cikkre

A kiemelkedő érdeklődésre tekintettel lezárult a regisztráció a Duna Régió Stratégia 6. Éves Fórumára

Publikálva: 2017. szeptember 20.

A jelentkezések száma elérte a létszámhatárt, ezért a helyszín korlátozott befogadási befogadó képességére való tekintettel a továbbiakban nem áll módunkban új jelentkezéseket elfogadni a Duna Régió Stratégia 6. Éves Fórumára. Szíves tájékoztatásul jelezzük, hogy a Fórumot követően a honlapon elérhető lesz az esemény szakmai összefoglalója.

Tovább a teljes cikkre

A Duna Régió Stratégia magyar elnöksége az Európai Parlamentben vázolta prioritásait és a a Stratégia jövőjével kapcsolatos forgatókönyveket

Publikálva: 2017. július 28.

Az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottsága 2017. július 12-én meghallgatást tartott az Unión belül működő négy makro-regionális stratégia működéséről. A Duna Régió Stratégia végrehajtásához kapcsolódó aktuális kihívásokról, valamint a 2020 után követendő stratégiai irányvonalakról a Stratégia soros magyar elnöksége tartott előadást.

Tovább a teljes cikkre

Szeminárium a Duna Régió Stratégia és a Nyugat-Balkán közlekedésfejlesztési kilátásairól

Publikálva: 2017. július 5.

A Külügyi és Külgazdasági Intézet (KKI) és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által szervezett második Duna Régió Stratégia konferenciára június 27-én került sor a KKI-ben, mely a "Duna régió és a Nyugat-Balkán európai uniós stratégiája: A transzeurópai közlekedési hálózatok fejlesztésének kihívásai és lehetőségei " címet viselte. A konferencia programja egy délelőtti zárt szakértői panelből és egy délutáni nyilvános kerekasztal-beszélgetésből állt.

Tovább a teljes cikkre

Árvízvédelmi találkozó a Nemzetközi Duna Nap alkalmából a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Publikálva: 2017. június 29.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által kordinált Duna Régió Stratégia környezeti kockázatok prioritási területének és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának szervezésében a Nemzetközi Duna Napon került megrendezésre a Duna vízgyűjtő vízügyi egyetemeinek találkozója.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a Duna Régió Stratégia hírlevelének első száma

Publikálva: 2017. június 16.

A Duna Régió Stratégia soros elnökségét az idei évben Magyarország tölti be, ennek keretében a Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkárság egy, a Stratégiát bemutató hírlevél kiadására vállalkozott.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Duna Régió Stratégia

Navigáció